4 июн. 2021 г., 12:17

Мидата 

  Поэзия
205 0 1

 

 

 

Намерих черупка от мида.

Отворих я на своята длан

с надежда бисер да видя -

уви, вече го нямаше там ...

 

Обливан от топли вълни,

за обич той се разискрял,

докато рак се в мидата впил

и сърцето й свойски защипал ...

 

Отворена на моята длан,

сега празна мида държа -

две черупки, задушили пожар

в жадната моя душа ...

 

 

 

 

 

 

© Валентин Василев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??