МИЩЧИЦА ГРИЗАНА
Малка мишчица Гризана
гдето крий се на тавана,
на масата видя нещо.
Вай, че то било гарещо?..
Да хапне иска Гризана,
че е гладна отзарана.
Това как ли се яде
много пари, олеле!
Бягай, мишчица Гризана,
тука ти не си желана,
това топло млечице
за доброто е дете!
Бързо скрий се на тавана,
да не срещне те Писана,
с тебе да се нагости
и тогаз да видиш ти
как се краде от детето
сиренцето и млекцето.
Трябва то да ги яде
бързичко да порасте.
И да видим ние как
станало голям юнак
и на всичките момчета
славен командир на чета.
© Анка Келешева Все права защищены
Нямам вече думи, те всичките ти детски стихчета са чудесни.
Имаш ли стихосбирка с детски стихчета?