27 апр. 2011 г., 18:43

Може би... 

  Поэзия » Любовная
690 0 3

А любовта може би е нещо различно -
и не се измерва в целувки и страст ежедневно
Може би дори в дните остава неосезаема и безлична
и пресича живота съвсем неусетно

Може би така незабележимо във вечери уютни се стаява -
без пламтящи свещи и без романтичен огън в камината
а сутрин рано в очите и усмивката на децата изгрява
отразена невидимо по листите на делнични отлитащи години

Може би от любов не е нужно дъхът ти да спира
Може би са излишни копнежи мечти и наслада
За нея не е необходимо да се умира
и не е обезателно пътят ù да минава през ада

Тогава сигурно мойта представа за нея е грешна
И навярно аз от любов не разбирам
И навярно за другите съм сляпа и глупава смешна -
като искам във всеки жест да я откривам

Може би все още очаквам наивно-хлапашки -
всяка клетка да тръпне във мен ежедневно
Може би но я искам такава - първична пламтяща
да гори непрестанно в гръдта до дихание сетно

© Дарена Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Може би ... ама едва ли ...
  • Може би......но такава до сега не съм я усещала.И аз явно не разбирам от любов.....Поздравления,харесах!
  • Има различни по вид изживявания на любовта. Зависи от темперамента. Аз също искам всичко и веднага, а може би трябва да бъдем скъперници и да не бързаме толкова, за да има за по- дълго?
    Хареса ми стихът ти.
Предложения
: ??:??