13 нояб. 2014 г., 00:11

Молитва 

  Поэзия » Гражданская
654 0 4

молитва

 

Моли се братко с мене ти 

за твоето и моето рамо.

Моли се гладни да не спим,

сълзи от щастие да има само.

 

Моли се ти с мен за мен

и за чуждото дете на пътя,

загубило кураж и свят,

стиснало душа в ръката.

 

Моли се после за късмет,

за остарелите им длани,

които дъжд слани и скреж

в тях пътища са начертали.

 

Моли се ти за разум чист

на нечестивите в главите.

И за глътка въздух чист 

за невинния заключен зад стените.

 

Моли се ти за вярност 

на неверниците сите,

за прошка че споменават пак 

без вяра имената Божиите. 

 

Моли се после за ръмец,

над кладата с невинни умове.

За майките как без надежда те 

да свият рожба в своите криле.

 

И после братко най-накрая

помоли се пак за мен 

за последната прегръдка преди края

да са простени наште грехове.

© ДИВИЯТ КОН Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??