6 дек. 2014 г., 19:54

Мотивация 

  Поэзия » Философская
335 0 0

Мотивация

Решиш ли някаква задача трудна,
достигнеш ли отдавна гонената цел,
празнуваш яростно победа чудна,
и тръгваш във живота, нова грижа взел!

Такава  е човешката природа,
тя винаги във огън зъл гори,
подклаждана от бурите в живота-
безвремието нея я мори!

В гонитба на коти и на цели,
не сещаме как се навъртат  дни!
И също, като  в ято  отлетело,
нещата се разпръскват  на страни...

Когато стигнеш  някое стъпало
за миг поемаш дъх и  тръгваш пак,
дори от туй, да ти е  прикипяло,
не спираш битката със своя  мрак!

И ако някога от  залисия,
изгубиш  смисъла  и свойта  цел,
до хоризонта пак ще я откриеш,
Бог мотивацията,  ти е дал!
    12.07.1975г. София


© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??