25 сент. 2023 г., 01:01

Мравчо - капитан 

  Поэзия
310 3 17

Мравчо - черен сладуран,

от мравуняка голям,

тайно стегна днес багажа

без да пита мама даже.

Бе решил си тоз` младеж,

с ум тъй бистър, пък и свеж,

сам света да опознае,

стига толкова играл е. 

Цяла нощ Мравун не спа

и рисува си мечта,

как е славен капитан,

той на кораб бял, голям.

как ще пори с чест вълните,

ще се води по звездите,

ще открие пръв земя,

недостъпна до сега.

Като същи Магелан,

морски лъв ще е голям,

много островни страни,

мравчо смел ще покори...

 

 

Рече той и на мига

грабна тежката торба.

"Бързо бягай!" - той си каза-

и краче навън показа.

Но, не щеш ли за беда,

капка капна на носа,

дъжд навън бе завалял,

хем студен, хем с локви кал.

Що ли стана, ха познайте

и пред себе си признайте...

Мравчо сбъдна ли мечтата,

щом се плаши от водата.

© Таня Мезева Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Когато порасна, искам да стана... »

10 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??