16 сент. 2023 г., 18:21

Мълчалива молитва 

  Поэзия
139 2 2

МЪЛЧАЛИВА МОЛИТВА

 

… преди да литнем яко дим вдън най-бездънните простори,

минута да си помълчим пред страшното „Memento mori!“ –

то ни преследва – цял живот! – виси над всякое човече,

и – трябва да си идиот?! – за да си мислиш, че си вечен.

Красиви, утринни деца! – се будим сутрин със надежда,

 

че Бог ни праща слънчица и с блага Обич в нас се вглежда,

че хлебеца ни Той реди – по равно с нас си делва пая! –

с тих въздъх в Своите гърди на всекиго осмисля Края.

Да изкадим лулица дим? – на път към Вечните простори.

И просто да си помълчим пред страшното „Memento mori!“.

 

16 септемврий 2023 г.

гр. Варна, 13, 15 ч.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??