29 нояб. 2011 г., 11:21

На кино 

  Поэзия
1079 0 26

НА КИНО

 

На кино съм от шест до пет.

Да, мога време да обръщам...

Да вграждам мога във куплет.

И огън мога да преглъщам...

 

О, знаеш го! Такава съм!

С добрите феи купонясвам.

Владея твоя ден и сън.

Не мисля скоро да мирясвам.

 

Така че, стягай се! Нощес

ще дойда с лунната карета.

Там, в звездния небесен лес,

аз имам мъничка планета.

 

Високо е... Озон и смях,

и лудост някаква обречена

трептят във моя струнен свят,

в сърцето ми, от Бог наречено...

 

Страхуваш се?! Добре! Разбрах!

Налей си смелост в чаша с лед...

А аз ужасно закъснях!

На кино съм от шест до пет...

 

 

 

 

 

© Алина Стоянова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??