20 авг. 2013 г., 20:41  

Странник 

  Поэзия » Любовная
601 0 6

Не поглеждай в очите ми, Страннико,

те са тъмни огньове на Ада,

не дълбай в душата ми тайничко,

моят свят тъй отдавна пропадна.

 

Ще запалят и тебе огньовете,

ако не днес, то пък в(ъв) бъдеще,

после дълго ще търсиш мостовете,

но ще видиш единствено трънища.

 

Изгорели са много, опитали

да се вгледат дълбоко в очите ми

и по пътя душите им литнали,

са осеяли дните ми минали.

 

Не поглеждай в очите ми, Страннико,

обърни се и бягай далече,

прокълната съм аз, Неудачнико,

ти на пътя недей се изпречва! 

© Енигма Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??