20 июл. 2014 г., 20:10

На МАМА, с любов 

  Поэзия » Другая
1436 0 3

И вечер мисля си за теб,

добре ли си ти, как се справяш?

С живота толкова безмилостен - нелек,

ти бориш ли се без да се предаваш?

 

Прости ми, мамо, че съм млада и греша,

задавам глупави въпроси и до днес.

 

Ще ме запомниш ли като добрата дъщеря?

Ще ме обичаш ли, каквато съм сега?

Ще ме подкрепяш ли във трудни дни?

Щом падна от високо ме хвани!

Ще ме завиеш ли, щом стане ми студено нощем?

Ще ме предпазваш ли от всичко още?

Коленете ще измиеш ли, кажи?

Когато падам, ще боли и ще кърви.

Приспивни песни ще ми пееш ти, нали?

Оцет ще слагаш на челото, щом гори.

Ще се гордееш ли със твойта дъщеря,

мечтите си да сбъдне щом успее?

Ще дойдеш ли, когато те извикам?

Ще плачеш ли, когато си отивам?

На гарата ще чакаш ли засмяна,

момичето, което беше ти отмяна?

Когато се завърна у дома,

ще искаш ли да ти полея любимите цветя?

 

Едничка си ми, мамо, на света,

едничка - борбена, нестихваща, добра!

Прости ми, мамо, че оставям те сама,

но пътя чака ме и трябва да вървя!!!

© Незнайна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??