12 февр. 2019 г., 15:03

На поезията ми 

  Поэзия
313 1 4

Човек е поезията си,

красотата му е поезията му,

ако има хубава поезия

значи е красив,

Красотата е много

Ако си без поезия си просто 

Красота, а в поезията откриваш красотата на годините,

пълната красота

Другото е плоска красота

Привидна, безсмислена..

Поетичната красота е пълнотата на празното,

празнината в най-пълното.

Тя е това което другото изкуство не е е и не е това,

което другото изкуство никога няма да бъде

Поезията е изкусно изкуство

Чудото на света

Светът без поезия би бил суета.

© Илияна Димова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??