24 сент. 2024 г., 16:16

На Рим 

  Поэзия » Другая
112 0 0

 

Бил си във Италия, когато

опитал си от тяхното джелато.

В Трастевере си хапнал вкусна пица.

Излязъл си от сивата матрица.

 

Докоснал си фонтани на Бернини,

два от тях на пиаца Барберини.

А в Треви хвърлил си монета,

извадена от джоба на жакета.

 

На стълбите Испански си се снимал

и без да щеш Боргезе си подминал.

На пиаца ди Навона си въздъхнал,

от красотата чудна си настръхнал.

 

В Италия си бил когато,

в душата ти настане лято.

Зеленина, история, поука

е всеки камък, всеки ъгъл тука.

© Bo Boteva Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??