23 сент. 2014 г., 09:26

Нали съм жена 

  Поэзия
347 0 2

НАЛИ СЪМ ЖЕНА


Ако днес очакването не ме убие,
то утре ще съм безсмъртна.
Ще съм повече жена
и по-малко рана.
Ще оставям бележки сутрин
и ще се прибирам навреме,
за да мога да
остана по-дълго.
Ще съм до този,
който ме избра
и ще го обичам,
защото е близо.
Нали съм жена.
Ще гладя гънките
по панталона му,
ще изтривам с ръка
червилото по бузата,
която ще целувам,
преди да отворя вратата.
Ще намирам време
да се преструвам на щастлива
и ще седя по час пред
глупаво предаване за
румънски туристи.
Ще гледам футбол
и ще пия.
Ще чета, докато спи
и ще готвя, когато
го няма.
После ще нареждам
масата
и ще го чакам замечтана.
Ще сгъвам прилежно
ризи,
ще работя повече
от него.
Нали съм жена.
Ще вечерям рано.
Няма никога
да ме боли
глава
и ще започна да
си боядисвам
косата
на четирдесет.
Редовно ще водя
кучето на ветеринар
и ще съобразявам
покупките си
с бюджета.
Лакът ми никога
няма да е изтрит.
Мивката винаги
ще е празна
и чашата му
винаги пълна.
Няма да ми пречи, че пие.
Нито, че се заглежда.
Нали съм жена.
Ще се старая
да не напълнявам
и остарявам,
за да не губи
интерес.
Ще съм
новаторка.
Ще харесвам
приятелите му
и разговорите
за жени.
Ще пътуваме
само по повод,
за да спестим
за дом.
Ще съм усмихната
и бодра.
Нали съм жена!
Някой ден
ще му родя дете -
когато се чувства
готов -
ще го обичам,
защото е мое
и ще съжалявам,
защото е негово.

© Силвия Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Поздрав, Силвия!Много добре си рабрала ролята на жената - такава
    каквато я очакват мъжете.Да ми простят мъжете, но такива няма вече на пазара!Много умело си подчертала къде е конфликта между съпрузите.
    Харесах творбата ти! Поздрав!
  • Добре дошла Силвия!
    Зарадвах се днес, че има толкова
    нови таланти в сайта!
    Интересен стих, накара ме да се замисля .
    Бъди винаги усмихната жена
    и продължавай да дерзаеш!
    Поздрави!
Предложения
: ??:??