/По Жак Превер/
Художнико!
Нарисувай ми щастието!
За платно ти давам очите си,
окъпани в бисерни сълзи.
За четка ти давам ръцете си,
горещи и нераздадено нежни.
А за цвят ти давам
цвета на самотата си -
искрящо-бяло безнадежден...
Художнико,
нарисувай ми щастието...
© Ваня Радовенска Все права защищены
Поздравявам те, Ваня!