31 дек. 2006 г., 19:02

НАРОДЕ МОЙ 

  Поэзия
1099 0 4

НАРОДЕ  МОЙ

 

Народ от конници, заселил се на кръстопът,

Народ от древни музиканти-славеи,       

Народ от добродушни синеоки великани,

Народ, спасяван от монаси в манастири,

Народ, във робство  клан със ятагани,

Народ, разкъсван на конгреси,

Народ, заложник на игри и чужди интереси,

Народ, прегърнал братята-изгнаници,

Народ, спасил евреите от смърт,

Народ, със проиграно бъдеще във Ялта-Техеран,

Народ, със светло бъдеще приспан,

Народ, манипулиран и убиван в лагери,

Народ, загубил вярата във себе си,

Народ, загубил вече и надеждата,

Народ, предаден и от своите,

Народ, изтръпнал във очакване...

Народе мой, забрави ли Орфей,

защо повярва на азисовци?

Балканът днес мълчи за синовете ти,

прокудени да скитат по света

а те немили и недраги някъде, 

без гордост плачат за оная

горда Стара планина...

Народе мой, във тази зимна нощ,

аз мога да ти дам единствено сълзите ни

и мъката за родния Балкан,

своя черен европейски хляб да посолиш...

...от утре ти, НАРОДЕ МОЙ, ще чакаш подаяния,

с ръка протегната към тях,

които като карта проиграха те...

 

                                         31.12.2006г. - 02.00ч.

 

НЕКА ВСИЧКИ ДА ПОМАГАМЕ НА БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ !!!

© Даша Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Даша, Даша...
    Гордост наша!

    Не можеш да си представиш колко си права и колко вярно отразяваш действителността. За съжаление!
  • ЧЕСТИТА НОВАТА 2007г.!!! ЧЕСТИТО ЗАВРЪЩАНЕ В ЕВРОПА, БЪЛГАРИЙО !!! БЪДЕТЕ СИЛНИ, БЪЛГАРИ !!!
  • Коя е другата страна?
  • Хайде ние да си помагаме!
    Добрпе си развила едната страна на въпроса.
    ЧНГ!
Предложения
: ??:??