Живеем в лошо време,
сред болести, беди!
Понесли тежко бреме -
все нямаме пари!
Но от всичките народи,
сред тези страхове,
днес - само ние ходим...
със вирус на море!
Макар и... безработни -
от месец, даже два,
с фалирали заводи,
из цялата страна,
народът - доста здраво,
е свързал двата края!
На времето - кораво,
намерил е калая:
След дългите години -
на преход и застой,
със Бе Це Же ваксини,
народът е... герой!
Погазва... барикади!
Не го лови закон!
Със Бентлита и Лади -
препуска като кон:
На всеки хубав празник,
потегля на море.
Там - лъсва, като задник!
Кой може да го спре!
Прилично... се набира
на слънчевия бряг!
Изважда - скара, бира,
наш Ганьо - тарикат...
Пирува... с конски сили,
народът ни - номад!
И вдига куп могили -
във всеки роден град!
Юри
Йовев
Април
2020 г.
© Yuri Yovev Все права защищены