11 мар. 2005 г., 10:49

Недей! 

  Поэзия
897 0 2
Не, недей се гръмва!
Аз не ще го понеса,
а след туй ще се удавя!
Някак мога да те утеша,
усещам аз!
Нявга е добре да споделиш,
друг път - вдън земя
да го затрийш.
Но заровиш ли го знай,
то не ще стои във гроба свой.
Минута или две
след като си тръгнеш,
ръка ще си протегне
и без да разбереш
за гушата те хваща
и премята, и размята –
няма връщане.
Няма да се спре,
нито ти, нито То!
Не, недей го закопава!

© Димитър Попов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??