19 июл. 2007 г., 22:27

Нежността 

  Поэзия
1277 0 4
Нежността, това е чувство, може би!?
тя е просто жест, или пък трепет!?
Нежността е всичко, което имам,
стига ли ми днес това?
Нежността е синьото небе,
моето море, слънчевото ти сърце!
Нежността ти, може би, е сън,
Нежността ти сигурно е блян,
или пък камбанен звън насред нощта?
Нежността е чувство - то предхожда радостта!
Нежността е допира, но не какъв да е!
Допира на тръпнещи сърца, на две деца,
Нежността е просто сбъдната мечта!
Какво, по дяволите, се мъча да обясня,
защо просто не докажа нещо на света!
Попита ме веднъж каква е моята мечта,
прошепнах нещо плахо и излъгах,
замислих се за мен, за нас и за света!
Сега събирам сили да ти споделя. 
Имам скрита от света една мечта,
Тя е някак плаха, може би дори и бледа!
Но Ето днес я казвам смело аз,
споделям лудостта ми със света!
И казах си на глас "Мечтая си да променя света,
да променя света чрез Нежността"...

© Паскал Паскалев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??