Тя е тайното ти алтер его,
с нея си почистваш нищетата.
Бляскав лъч за бледото ти кредо,
музата и песента в душата.
Тя е лъскавата ти принцеса
и обича непрестанно да я глезиш.
Ако тъжна е и трябва ù утеха
от теб очаква винаги да забележиш.
За ласкателства е жадна, за похвали,
обожава комплиментите красиви -
с думи гордостта си да нахрани.
Не отказва никога и перлите фалшиви.
Разцъфтява в лицемерните компании,
но линее непотребна в самотата.
Антидот е тя за твоето страдание.
Ненаситна блудница е суетата.
© Георги Все права защищены
Хареса ми, Георги!