29 нояб. 2009 г., 21:46

Несравнимо 

  Поэзия » Другая
686 0 1

 

Несравнимо

http://www.vbox7.com/play:94b7f541

 

Силно вятърът бучи,

силно клоните троши,

пушеците в кръг върти -

неповторимо.

 

Дебне в нощното небе

зло, отчаяно и гладно псе,

самотата го убива -

непоносимо

 

Само бялата Луна,

разголена като жена

приковава погледът ти -

несравнимо.

 

Само изстрелът в челото

ще оцвети светът с петното,

затихващо в белотата -

непоклатимо.

 

Да запълним празнотата,

полюсите да се съберат - и двата,

и в прегръдка да застинат -

несравнимо.

 

Примигвам и заспивам.

Унасям се... покой намирам.

Неповторимо.

Неустоимо.

Непоклатимо.

Несравнимо.

© Гари Адамс Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??