3 мар. 2010 г., 11:15

Неутешимо! (4) 

  Поэзия » Любовная
468 0 0

 

( ... събиране на цветове)

 

 

Как се случва Любовта...

 

Някой върви по Самотната улица...

Някой се блъска в Самотна врата...

 

Някой целува Студените покриви

и плъзга трептяща ръка

по Студена земя!

Някой...

Танцува из калните улици

и гали прозорците

с техните гладки,

но Мъртви стъкла...

и скрито проклина Съдбата си,

която пак нейде самотно заспа...

и забрави дълга си

към тази сиротна Душа...

 

Как се случва Любовта?!

 

Когато ПАК Някой

държи в ръцете си Ваза без цветя...

Когато ПАК НЯКОЙ

наднича из чужди Кресла!

 

Как!!!???

 

Студена земя!

Гореща Жена!

 

Гладки стъкла!

Горчива вода!

 

Твърди кресла!

Обезумели от болка легла!

 

Празна стена

с оголени чувства!

Поругана!

Осквернена

стая!

 

Неспяща Пътека...

 

Излъгана грозно Съдба!

 

Там...

 

Някъде...

 

Някой...

 

Тича по Самотните улици...

 

С оголени чувства...

 

И клони - Празна Душа...

 

Окъсана!

Мръсна!

Запусталяла!

Забравила Утрото...

Забравила Деня...

Научена да стои все в Тъмното!

 

Една ЗАКЪСНЯЛА ВЕЧЕ СЪДБА!

 

Крещи побесняла във стъпките...

Хвърля камъни по мене в Нощта...

 

Една Нощ, дишаща в Дните ми...

Една Нощ - приспала всички сетива...

 

Самотата блъска се във дланите ми!

 

Сляпа!

Обезумяла Самота!

 

3 март 2010 г

Л-Е

 

http://www.vbox7.com/play:07b15d6f

© Л-Е Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??