22 сент. 2006 г., 11:00

Независимост 

  Поэзия
711 0 4

Не ме затваряй в съд със похлупак

не слагай тежки катинари

не искам да звънят вериги пак

и да се чувствам оградени от дувари.

 

Не искай вечно да ме притежаваш

аз нямам етикет с цена

не можеш да ме купиш и продаваш

не мога на витрина да стоя.

 

Не ми развявай мъжкото си его

като трофей от пропиляна битка

че няма да остане къс от него

а го пази от мен като реликва.

 

Ако дадеш ми свобода ще бъда твоя

ако цениш ме себе си ще дам

ако почиташ мойта гордост като своя

аз любовта си никога не ще продам.

 

П.П.

Какво съм аз за теб?

Трофей..подарък..еднодневка..

Не се отнасяй с мен така!

Не смей!

Аз горда съм жена..

а не Отрепка!

© Зл Павлова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??