на нощта по крилото
минавам на пръсти
разглеждам
света...
отвисоко
Спят сърца...
Душа ще срещне
друга душа
и ще се люби със нея
до раждането на нова зора
писък на прилеп
сякаш с игла...
изплита дъха на нощна дъга
... окото на гарван
като тъмно огледало
отразява нощта...
гледам във него...
и сякаш отдалеко
протягаш към мене ръка
навиваш на пръст
кичур светла коса...
с другата търсиш...
... търсиш сърцето ми
лека усмивка пълзи
по лицето ми...
после в мен изгрява
една щастлива звезда
... с устни търся
мъжката ти душа
намирам я...
чувам ехо...
от зверски копнеж
огнен, дъхът ми
по тебе се стича
на капчици лава
(пали пожари...)
и душата ти става
по-млада...
а аз...
аз съм стократно по-гладна
в далекото нейде
сова тръгва
на лов...
а по скулата на луната
на капки се стича
... ненаситна любов
Жени Иванова
© Jasmin Все права защищены