2 июн. 2022 г., 22:16

Някой ден... 

  Поэзия
226 2 6

Когато се събудиш някой ден,
във който ще си ме загубил, 
ще бъде ден съвсем обикновен, 
ти тялом само ще си буден.

 

Отново Слънцето ще грее,
животът ще си продължава...
И аз отново ще се смея,
ти също ще се забавляваш.

 

Небето пак ще бъде синьо, 
поне така се вижда от Земята,
аз ще си слагам лед във виното,
ти ще си ровиш нещо по колата.

 

Водата пак ще бъде мокра,
снегът отново ще ни изненадва 
и аз ще газя боса в локви,
а ти ще си безупречно изгладен.

 

Ще ходиш на пазар, ще готвиш
и на щастлив ще се преструваш,
понякога дори ще бъдеш...
Изобщо няма да сънуваш!

 

В самия край на житието ти,
преди съвсем да си изстинал,
с последен удар на сърцето ти
ще разбереш, че си ме имал.
 

© Ива ВалМан Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??