ОБИЧАЙ МЕ ТАКАВА
Обичай ме такава -
истинска, като деня и нощта,
с преливащи морски вълни в очите,
жонглираща между пролетта и есента,
търсеща своя звезда сред звездите.
Взривяваща секундите в експлозии,
балансираща плюса и минуса с везните.
Любеща, тръпнеща, без илюзии,
стопяваща леда с огън-доброта.
Въглен жив от гореща жарава,
незагаснала във мрака искра.
Искай ме! Обичай ме такава!
© Дора Ефтимова Все права защищены