28 июл. 2021 г., 12:34

Обичам своята родина! 

  Поэзия » Гражданская
284 0 2

Колко хубав си ти,

о, роден край чудесен,

колко светлина в теб блести,

да те съзерцавам е песен!

 

Обичам светлите балкани,

където стъпвал е хайдушки крак,

където се родиха великани,

където народът се е борил с враг!

 

Обичам нашия език -

той е тъй звучен и богат,

обичам смелия войник,

що за нас загина млад!

 

В теб, родино, няма проза,

а хармония и красота,

ти си най-прекрасна роза,

ти си най-чудесна на света!

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??