6 янв. 2010 г., 11:54  

Опити 

  Поэзия » Любовная
472 0 11

Колко пъти правя опит да те изтръгна
от сърцето си, Любов, колко пъти...
Да те завържа със синджир за хиляда години
и да те хвърля в най-черната бездна.
Да те изтрия от лицето на земята

веднъж завинаги.
И тъкмо, когато вече мисля те за мъртва...
подвижна и ефирна
разпръсваш пурпурните си лъчи над мене,
благоуханна и пречистена
ме упояваш с лекия си аромат от зеленина,
зашеметяваща и неотразима
разпалваш огнената пещ от страст и жар...

И пак поемам след Икар.

© Латинка-Златна Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??