12 дек. 2019 г., 17:13

Още съм пияна 

  Поэзия » Юмористическая
466 0 3

Не зная нощем ли е или ден,
лежа и трудно ми е аз да стана, 
тавана, всичко се върти над мен, 
защото снощи се прибрах пияна. 

А много аз не пих... дори, 
миля че след литър бира спрях, 
сега пък гърлото не спира да гори, 
простудено е, май го разболях!

Гори ми гърлото, боли ме, 
дали ще ми помогне, жабурене със сол? 
Защото бирата от снощи още май държи ме
и не мога да затичам до аптеката за ефизол. 

Още се завалям, преплитам си краката
и едни вълни студени, преминават в мен, 
дали не съм с температура? Пáри ми главата, 
май че ще ми трябва и кутия с нурофен!

Но в това студено зимно време
и не изтрезняла ли да тръгна? Не,  не смея! 
Дали някой ще поиска, да отиде да ми вземе... 
лекарствата, че бързочко да оздравея? 

© Виктория Йолова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Вярно е това което ти предписа др.Надя за виното и мезето ти рецептата вземи ,ще почувстваш благини!Но помни от мен зимата тя на бира не е фен!Ха наздраве и от мен!🥂
  • Не, какви ти "Нурофени",
    слушай ти съвет от мене!
    Зима, наблегни на винско,
    за мезе, цвърчащо свинско...
    Гърлоболът ще избяга,
    "Ефизолът" не помага!
Предложения
: ??:??