28 окт. 2018 г., 16:16

От моя ъгъл 

  Поэзия
1093 5 11

Преценката ви е чудесна –
навярно подплатена с факти:
животът пее своя песен 
и няма „равенство и братство“
по вярвания и заслуги,
по липси, дадено и взето.
(Но все е дадено на другите
и все на нас ни е отнето.)
Аз знам, че всеки вижда криво
и своя образ в огледалото.
Мигът, във който сме красиви,
е само този, в който даваме.
Но колко струва днес усмивката
на този, който се страхува?
Гримаса става и се скрива,
преди да си я разтълкувал.
От моя ъгъл наблюдавам
човеци, жадни за всевластие,
човеци – неотстъпно прави.
И ме е страх, че ще порасна.

© Елена Биларева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??