Дори да имах нещичко наум
за моята насилена земя,
отдавна то безхлебно онемя
във този шум.
Във който всяко голо хайку порно
пирува във модерен алманах.
А в словото свободно и придворно
се срещат Мохамед, Шарли, Аллах.
Какво да ви възпея аз, глупака,
мълчащ пред земетръса и потопа?
Отдавна нямам своята Итака.
Отдавна ме забрави Пенелопа.
Отдавна всеки бяс е уморен
от своя недописан летопис.
Отдавна съм направил бенефис
на моя ден.
Дори да имах някакъв си стих
за моята изстрадала Родина,
отдавна той самотно се спомина
безкрайно тих.
© Атанас Янев Все права защищены
Желая ти успех!