Тази вечер не е като другите.
Булевардът е траурно тих.
Под дърветата няма влюбени,
не нашепват устата "Амин"!
Тази вечер уморени не чакат
под фенерите лунни момичета,
не раздават любов без остатък,
не летят полудели такситата.
Тази нощ, като мен, е различна.
С бяла нощница броди посърнала,
смугла сянка с неонова призрачност
търси своето място изгубено.
Тази нощ, тя е някак... излишна.
(празна кръчма, заспал пианист.
Сто пияници пиха сълзите ù
и душата ù)...
Досущ като мен.
© Анета Все права защищены
смугла сянка с неонова призрачност
търси своето място изгубено."...
Чудесно!!!