16 нояб. 2017 г., 11:51

...отвъд прага те чакат! 

  Поэзия
1201 4 8

На татко

  

Къде е ключът от старата къща?
Там асмата разпери летни коси,
там сенки прохладни от полет се връщат.
Там Рила оплита в Пирин поли...

Стоиш пред врата на старата къща,

изплетени спомени вместо стени.
Остана чешмата измамница съща,
дни стари се вият по родни стрехи. 

Недей се страхува да натиснеш бравáта!
Минаваш през прага на стария дом.
И седнали там под иконата свята
са баба и дядо. Кандило в покой...

Разлъка настава. А близките плачат.
Ти прокуден без милост от белия свят.
Посядаш си тихо. Сякаш двама те чакат.
Приготвят трапеза от другия бряг...

 

 

© dreamsinrhymes Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??