11 февр. 2011 г., 21:33

… пазителка на единадесетата Божия заповед… 

  Поэзия
1407 0 31


… пазителка на единадесетата Божия заповед…


"Единадесетата заповед:
 Не умирай, моля те." – Михаел Крюгер


ВсеВишна съм. За Себе си.
Окапал цвят. Ръждя. По залез.
Погребвам се. Пилат обесих.
Възкръснах ли?
Оставям стъпки. Кално е.

Измита от вина. Предавам се.
И Юда съм. Да бъда по-богата.
Среброто дрънка в джоба ми.
Нахалост.
Душата оседлах. И черен ат съм.

Вечерям слама. Окосени спомени.
На масата – апостолите липсват.
В Йордан монета. Сечена от Комнин.
Лодкарят Вечност дълго ще се киска.

Не стигнах Твоя бряг. Обречена.
Водата Образа от пясък дави.
От камък – хляб… От огън – глетчер.
Опазих те.
Нетленен във сърцето ми. Оставаш.



© Таня Георгиева Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??