2 мая 2015 г., 19:08

Пенсионерът и милионерът на Първи май 

  Поэзия » Гражданская
406 1 0

В милионния град

хора гинат от глад.

Първи май празнува някой,

ала не е тъй със всякой.

 

На улицата старият пенсионер

гледа как се приближава милионер.

Чува се: "Сто лева дари

и да си жив и здрав ти.

 

Живея в мизерия тотална,

получавам пенсия минимална,

рових в кофите напразно,

не прави, що на теб би било омразно*,

 

сиреч на човек в беда,

що изпитва тъга

на помощ се притечи,

инак зло да те сполети."

 

Чу го милионерът и със смях

каза, без да чувства грях:
"В бедност ти умри,

кръгла нула си ти."

 

Каза туй и го подмина,

но скоро и той видя амина.

Бандити взеха му парите,

щото не е от добрите,

 

с нож гърлото му срязаха

и тялото му зарязаха.

Тъй Бог наказва безразличните,

когато тъй отнасят се с малопаричните. 

 

*Сиреч пенсионерът му казва да не го зарязва.

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??