23 июн. 2020 г., 20:16

Песничка за лукса 

  Поэзия » Философская
1196 9 11

Законът на смъртта не ме тревожи -

все някой ден ще легна във пръстта.

Не пих нектар с министри и велможи,

със клисав хляб залъгвах си глада.

 

Живях го, както аз си го разбирам -​​​​

живота мой, замислен и нелек.

Единствен лукс поисках - след смъртта ми,

да каже някой: "Бе добър човек"!

© Кети Рашева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??