8 июл. 2023 г., 18:55

Писмо без марка и печат 

  Поэзия
165 1 3

ПИСМО БЕЗ МАРКА И ПЕЧАТ

 

... живях във сговор с хорица добри, злодеите загърбвах със насмешка,

пързалях се по динени кори! – но подир онзи метод "проба-грешка"

не позволих на ни един глупак по Пътя ми Господен! – да ме следва,

със всяка живинка бях мил и благ в епохата – до безчовечност ледна! –

пред властния мръсник не гънах врат, не жаждах слава, ни торба мангизи,

 

преди да отлетя от този свят, ще ви раздам последните си ризи! –

и в книжиците, що ги писах с кеф, дано ви грейне песента ми птича,

с тях не свъртях до днеска пукнат лев, но затова пък много ви обичах.

Със писъмце без марка и печат аз светла вест от Рая ще ви пратя! –

дано се сбъдне нявга онзи свят! – във който всички хора ще са братя.

 

8 юлий 2023 г.

гр. Варна, 12, 55 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??