13 янв. 2011 г., 12:39

Планети 

  Поэзия » Любовная
373 0 0

О, не избързах да те погледна в интереса!

 

Сбърках си интересите с теб.

На различна планета съм, друже!

Незнанието на твоя език пари мозъка ми като огнена звезда.

 

Кой каза, че различните хора се отблъскват?

Твоята планета е интересна, защото е необитавана от мен.

 

Разбирам те, колкото и ти мен.

Ти гледаш ме странно в интереса. Ала и някак вътре в мен.

 

Какво е да живееш на друга планета?

Извънземно, но и не съвсем.

 

 

***

 

 

Нежните пръсти бягат по струните на комунго.

Отпред се плъзват гумите. Отразява слънце предното стъкло.

 

Музика, динамика и образи се преплитат. Образуват Свят. Сплав от различни материи.

 

Така се сливат сбърканите интереси.

 

Ще те гледам ли пак в интереса?

О, да. И ще зная, че двеста коня цвилят в мене под звуците на комунго.

© Руслана Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??