Погледнато
в мащаба на Вселената,
секунда трая общият ни полет!
В полèта
от различни интереси,
се разделиха двете траектории,
и ти сега
си толкова далече -
в почти невидима мъглявина-галактика!
Кръжиш -
в неведома за мене орбита,
привличаш -
и самата си привличана,
обичаш - и самата си обичана!
И някой друг
Звездин
ще те прихване!
И ти на любовта му ще пристанеш!
И,
като двойка
свързани звезди,
в безбрежното пространство
ще кръжите,
една във друга
влюбено загледани,
и две звездички - нови - ще отгледате!
© Ангел Чортов Все права защищены
в мащаба на Вселената,
секунда трая общият ни полет!"
Не е ли редно да бъде:секунда траЕ общият ни полет.?Нима е приключил?Мисля,че не е!)