26 нояб. 2017 г., 08:39

Последниот бисер 

  Поэзия » Любовная
182 0 2

Ти го давам последниот свој бисер
затоа што ѓердан не ми остана
ниту поезија во суперлативи
сега ми фали раката на послабиот
и моќта на посилниот
за да ги прегазам оние што ме згазиле
и да ги преболам
оние што никогаш не ме сакале
ти го давам последниот мој бисер
што сакаш направи му
кога тој ќе се помири со безвредноста
мене одамна ќе ме нема.

 

© Sanja Atanasovska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодарам.
  • Силно сантиментално откровение...
    Боли от несподелената любов, боли от раздялата,
    но тя, истинската любов, ще дойде!!! Пожелавам ти я от сърце!!!
Предложения
: ??:??