12 мая 2011 г., 10:19  

Последният 

  Поэзия » Другая
460 0 3

древен танц е
ритуал изпълняван
от жени на 40
дето вече не вярват
във онзи на белия

 

та когато внезапно
усетят
за послед път че обичат
в тъмна доба
обличат
мека нежност по себе си
 
и тогава
последният
има шанс да ги види
как измръзнали хукват
по поле с нестопени
снегове под които
мека млада тревица
между острите стръкове
търси бледи небета

 

древен танц е
а трудно се палят огньове
през които да минеш
посред зимни полета

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??