19 мар. 2011 г., 03:56

Последно писмо за Майката 

  Поэзия » Другая
923 0 0

Прах. Мрачен ъгъл в стая.

Сянка. Там твори начало.

Обич.  Догаряща омая.

Пулс. Кръст трепери в тяло.

Спомен. Някъде отвежда.

Сам. Портрет или огледало?

Пламък.  Гаснеща надежда.

Аз съм. Добро и зло прави цяло.

Мъка. Последна стича се сълза.

Олово. Треперещ, стискам в ръка.

Пукот. В мен място няма за душа.

Капка. В червено залезът умря.

 

***

 

Стъклени стичат сълзите се.

В шепи събираш ги, стапят се.

 

Ти прости ми, Майко,

мъртъв сред живи вървях,

сам да дишам не успях.

 

 

© Есенна песен Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??