Празни очи
От отдавна очите ми са празни
и не търся красотата там навън.
Живея с малките надежди крехки,
че в някой сън ще намеря сили
да изляза пак отвън.
Ще ми се... О, как искам
да съм като другите слепци!
В тоз свят безчестен да не виждам
смъртта на децата,
пожертвани в безмислени игри.
Кога ли някой ще се сети,
имало ги е, има ги и днес
бедните душици-жертви
със потъпканата чест.
От отдавна очите ми са празни
и не търся красотата там отвън.
Живея с малките надежди крехки,
че туй е само сън.
© Моника Запрянова Все права защищены
имало ги е, има ги и днес
бедните душици-жертви
със потъпканата чест.- това ужасно ми хареса! изключително е!