6 авг. 2016 г., 18:07

Пречистване 

  Поэзия » Философская
348 0 6

Музика... със ангелско послание,
камбанно прозвънява във нощта.
Вибрира тя, танцува с обаяние
по струните на тъжната душа.

Изпълва я със вяра за вълшебства,
разпръсква аромати на цветя,
проблясват фойерверки и просветват
под храмовия купол сто слънца.

За миг и катедралата притихва,
за да избухне в звук след тишина.
Човешкото с божественото слива,
тържествено възражда се света.

Изпълнена с мелодията свята
душата ми в хармония мълчи,
изгубена из Рая, но възпята,
пречистена, молитвено сълзи

© Таня Мезева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??