Какъв е смисълът? - Долавям го неясно,
когато съм пред стъпалата.
Невидими и толкова реални,
че няма как да ги докоснат сетивата...
Повява хладният престой в ръцете
напрегнати към утрешната рана.
Пълзи бръшлянът върху бялата стена
и бавно се разпръсва по следата ни
...и миналото - сянката на хълм
притиснал с тялото си изгрева...
Тъй трудно е движението да се върне,
но без да обеднеят дните...
- Далечно камъче от Пътя! -
В последните остатъци от съвест
е смисълът на нашето възкръсване...!
- Когато неусетно си достигнато,
след всяка стъпка ще потъваш
в Древността!
В трайната утайка на водите й.
© Младен Мисана Все права защищены