Не съм изречение,
за да ми слагаш запетая,
не съм нечие творение,
но с гласа си ще те омая.
Не съм тетрадка,
за да ми слагаш етикет,
Не съм и някоя шматка,
за да си правиш мохабет.
Не съм корица,
но защита ще ти дам,
в изкуството - творец,
в съня ти съм Саддам.
Аз съм букмейкър,
но не пускам фиш,
лошият герой съм
от театралния афиш,
губиш - пътуваш
и хващаш влака,
до градската среда
много път те чака.
Не се прави на важен
и недей ме гледа студено,
климатът е влажен,
желязото e нажежено.
Не си царувал,
за да имаш разцвет,
не съм продажен,
за да ми искаш рушвет.
Нямам влияние,
но имам воля и завиден хъс,
имам основание
да надскоча своя ръст.
© Стоил Русев Все права защищены