4 нояб. 2011 г., 12:09

През очите на дете 

  Поэзия » Другая
840 0 4

Какъв ли е светът в очите на дете?
По-хубав, по-шарен, по-интересен може би.
А хората - дали различни са те
във вечно търсещите му очи?

Дали всичко преценява като нас
по външен вид, по цвят, по аромат?
Не се интересува от време, дата, час,
стига мама и тате ръчичките му да държат.

По-хубав ли е светът в очите на дете?
По-интересно ли е всичко, за нас безлично?
Към всичко то протяга двете си ръце,
със пълни шепи да опита кое колко е различно.

Искам да погледна през очите на дете!
И всяко малко нещо радост да ми носи,
с чиста обич да е пълно моето сърце,
усмивка да изгрява, когато мама ме докосне.

© Любка Янева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??