17 сент. 2012 г., 15:07

Приближи ми небе 

  Поэзия
1166 0 16

Закичи ми звезда, от най-светлите,

дето зреят в откраднато време.

Всяка завист, обида и клетва

да минава на пръсти край мене.

 

Приближи ми небето до устните -

да му шепна, разказвам, говоря,

да му нижа по пръстите пръстени,

без да искам услуги от горе.

 

Аз се плашех до смърт от простора му,

ала днес забелязах, че свети.

И се чудя – усещат ли хората

вътре в тях щедростта на небето.

© Елена Биларева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??