9 апр. 2008 г., 18:39

Приказка 

  Поэзия » Любовная
590 0 1
 

Приказка

Търсех се в морето безкрайно -
в тъмните океански дълбини.
Вълните разпитвах потайно
за човешките щастия и злини.

Въздуха пребродих упорито
и сред птиците летях,
презирах състраданието скрито -
над теб като самодива бдях.

Обличах мислите ти боси
с нежни пролетни цветя
и утринната роса ти носи
пъстрия полъх на света.

Отдадох ти лунните небеса,
с милувка погледа укротих,
с радост и копнежни чудеса -
обичта в теб открих.

Не изчезвай от сърцето ми -
бъди неизменно до мен,
за да е слънчево лицето ми
и щастлив всеки мой ден.

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Не изчезвай от сърцето ми -
    бъди неизменно до мен,
    за да е слънчево лицето ми
    и щастлив всеки мой ден.
    Толкова нежно и откровено, по детски добро!!!
    Браво!
    Благодаря ти!
Предложения
: ??:??