За всички деца със специални образователни потребности, които ще останат извън системата на образованието и за които първият учебен ден е просто един пореден ден...
Малка, бяла маргаритка
расла в росната трева,
изоставена, самичка
тя посреща пролетта.
Сутрин рано се събужда,
поздравява тя света,
но света дори не чува
на маргаритката гласа.
Малка, бяла маргаритка
със пречупени листа,
тъй различна, но красива
и обичаща света.
Тя живее във тревата
и се храни със роса.
Всеки ден така минава
във безкрайна самота.