19 сент. 2013 г., 18:09

Привидение ли ти за мен си... 

  Поэзия » Любовная
455 0 0

Привидение ли ти за мен си,
неканен гост дошъл в съня ми,
блуждаещ образ в сенките на дните
и нощите ми, будни и нетрезви?

Привидение ли си от дима и изпаренията
разстлали се над мен като непрогледна тъма,
задушавайки ме бавно и постепенно,
обезличавайки и превръщайки ме в развалина?

Привидение си, щом си дошла
насред нищото в този час късен,
ръка щом към мен си протегнала
и надежда ми вдъхваш, и сила.

Друго, не може да бъдеш.
Този ад в който съм не е за тебе.
Не би могла тук да си жива.
Или да си друго... освен привидение.

Калин Вълов

© kalinvalov Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??